Skip to main content

RENOVATIE DAKVLOER + GEVELS LASLOODS, NDSM-WERF

Het industriële rijksmonument ‘De Lasloods’ op het NDSM wordt in meerdere fases verbouwd en gerenoveerd om er uiteindelijk ’s werelds grootste street art museum te kunnen huisvesten. In een eerder stadium heeft Regiobouw het kopgebouw aangepakt en de volgende fase was de Lasloods zelf.

Tijdens deze tweede fase heeft Regiobouw het bestaande dak compleet vernieuwd (circa 7.000m2) door in totaal 3.734 stuks betonnen dakplaten neer te leggen variërend van 133kg – 365kg per stuk. Daarnaast zijn alle vier de lichtstraten en gevels van de loods voorzien van nieuwe gevelkozijnen en de betonnen kaders om de kozijnen gerestaureerd en geschilderd. Om dit te kunnen doen zijn de complete lichtstraten (ca. 570m2 per stuk) dicht gelegd door middel van stalen balken met daarop een houten balklaag, welke diende als werkvloer in de lichtstraat.

Inpandig zijn de meeste monumentale eigenschappen bewaard gebleven welke straks compleet in het museum worden opgenomen en gebruikt. Wel zijn alle schuifdeuren/entrees voorzien van nieuwe tochtportalen – welke straks als uitgang voor het museum gaan dienen.

Project details

Projectnaam

Renovatie dakvloer + gevels Lasloods, NDSM-werf

Plaats

Amsterdam

Start bouw

08-2018

Oplevering bouw

05-2019