Skip to main content

VERBOUWING + RENOVATIE APPARTEMENTEN A/D SCHALKWIJKERSTRAAT

Aan de rand van het centrum van Haarlem heeft Regiobouw een bestaande woning aan de Schalkwijkerstraat, welke dienstdeed als directiekeet tijdens het project ‘New Harlem’, verbouwd en gerenoveerd.

De bestaande gevels van de woning, waarin twee appartementen zijn gehuisvest, zijn gereinigd en voorzien van nieuwe voegwerk. Omdat de bestaande voorgevel op de begane grond door de jaren heen erg slecht was geworden, is er gekozen om het slechte gedeelte van de gevel met gevelstucwerk af te werken en een zelfde ‘look’ als het naastgelegen pand van ‘New Harlem’ te geven. Daarnaast zijn de voor- en achtergevel van de woning/appartementen voorzien van nieuwe, onderhoudsarme, gevelkozijnen met isolatieglas.

De appartementen zijn binnen deels geoptimaliseerd door middel van een nieuwe indeling. Daarbij zijn de appartementen uitgerust met nieuwe badkamers en keukens en zijn er nieuwe installaties aangelegd welke voldoen aan de huidige normen. De bestaande, niet geïsoleerde begane grondvloer is compleet vervangen door een geïsoleerde betonvloer en de voor- en achtergevels zijn aan de binnenzijde voorzien van geïsoleerde voorzetwanden - deze aanpassingen zorgen voor meer comfort in de appartementen.

Project details

Projectnaam

Verbouwing + renovatie appartementen a/d Schalkwijkerstraat

Plaats

Haarlem

Start bouw

01-2021

Oplevering bouw

07-2021