Skip to main content

INBOUWEN 20 APPARTEMENTEN 'DE WITTE POORTKAZERNE'

Aan de rand van het centrum van Leiden staat de oude kazerne welke eind 10de eeuw werd gebouwd als overnachtingsplaats voor soldaten. Regiobouw is begin 2021 gestart met het inbouwen van luxueuze 20 appartementen op de verschillende verdiepingen van het rijksmonument. Op de achtergevel van de kazerne is een zelfportret van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te vinden welke in 1606 nabij de kazerne geboren is.

Via de grote binnenplaats zijn de opgangen naar de verschillende appartementen te bereiken. De appartementen verschillen van grootte; het grootste appartement heeft een vloeroppervlak van ca. 120m2 en het kleinste appartement heeft een vloeroppervlak van ca. 65m2.

De appartementen zijn voorzien van een ‘natte-box’ veelal in het midden van het appartement geplaatst. In deze natte-boxen zijn de ruimtes gesitueerd welke voorzien dienen te zijn van water; Badkamer, aparte toilet, technische ruimte en keuken. In samenspraak met de opdrachtgever heeft Regiobouw de natte-boxen bekleed met verschillende printen, waardoor het een ware eyecatcher in de ruimte wordt.

Project details

Projectnaam

Inbouwen 20 appartementen ‘De Witte Poortkazerne’

Plaats

Leiden

Start bouw

Q2-2021

Oplevering bouw

12-2021